Omgeving

Laat je verassen door Ellewoutsdijk en zijn omgeving.

Bekijk hieronder diverse tips.
De links worden niet maandelijks gecontroleerd, dus als een link niet werkt dan horen wij dat graag.

Op de website van Dagattracties Zeeland vindt u de leukste, gezelligste, en meest bijzondere attracties van Zeeland en omstreken. Van dagje uit met de kids tot romantisch samen weg, van sportieve activiteit tot heerlijk ontspannen. Het kan allemaal in Zeeland en wij hebben al deze uitjes voor u in een handig overzicht gezet.

In het Landschapspark Borsele valt veel te beleven en te genieten. De ene dag beleef je de rust en de ruimte, wandelend of fietsend door het verblijfsgebied. De volgende dag trek je er op uit naar één van de attracties in het landschapspark.
Daarnaast biedt het gebied ook volop mogelijkheden om je heerlijk te ontspannen of gewoon eens een middagje te gaan shoppen.

Video over Landschapspark Borsele – De omgeving ook wel het Toscane van Zeeland

Digitale Gids Landschapspark Borsele 2024. Een aangename ontdekking.
Om landschapspark borsele te ontdekken en te beleven.
Blader hier door de toeristische gids………

Klompen koop je bij de klompenmaker in Heinkenszand die gaat voor kwaliteit. Klompen met een goede pasvorm en een goede afwerking. Wij maken de maten van 13 cm tot en met 31 cm Oplopend met een halve centimeter.

In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof Tropical Zoo valt er een hoop te beleven!
Wandel midden in Zeeland door de tropen van Midden- en Zuid Amerika omringd door ’s werelds grootste en kleurigste vlinders, reptielen, tropische vogels en prachtige planten en bloemen. Alles is overdekt en rolstoelgeschikt.

Stoomtrein Goes-Borsele is een rijdend museum en een orginele manier om de Zak van Zuid-Beveland met zijn polders met bloemdijken, boomgaarden, hollebolle weilandjes, kerkdorpen en boerderijen te bekijken. Op de houten banken in de 3e klasse of op het pluche van de 1e en 2e klasse geniet je van een ontspannen treinreis in een authentieke stoomtrein.
En de fiets mag mee, zodat je onderweg eventueel uit kan stappen om de Zak van Zuid-Beveland verder te verkennen per fiets.

In het museum staat de relatief onbekende Slag om de Schelde centraal. De geallieerden probeerden destijds via de Schelde bij Antwerpen te komen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot en er vielen veel slachtoffers. Bij het museum is sinds april 2016 ook een Bevrijdingspark gerealiseerd. Het park is een weergave van Zeeland tijdens de oorlogsjaren, met bunkers, een brug en een noodkerk.

Dit museum is er voor alle leeftijden en is er speciaal voor liefhebbers van oude voertuigen.

Klok’uus is dé bestemming voor een gezellig dagje weg in Zeeland met het hele gezin. Onze grote binnen- en buitenspeeltuin bieden een hoop speelplezier voor de kids, terwijl ouders en opa en oma relaxen in ons gezellige restaurant waar we heerlijke originele (streek) gerechten serveren.

Mini Mundi, Reusachtig veel plezier…
Ontdek de markante gebouwen van Walcheren in het miniatuurpark Miniatuur Walcheren. Beleef de verschillende attracties van het pretpark en de buitenspeeltuin! En leef je helemaal uit in het paviljoen met de indoorspeeltuin en 0-4 land.

Een uurtje bewegen of een compleet dagje uit, bij Omnium kan het allemaal en onder één dak.

Eindeloos spelen bij Binnenspeeltuin Vlissingen Een feestje om te spelen Binnenspeeltuin Vlissingen
Ons indoor speelparadijs is een droom voor iedereen. Bij ons mag je de hele dag spelen, samen met al jouw vriendjes en vriendinnetjes! Ga je voor de ballenbak, trampoline of toch de speeltoestellen?  Dat is pas fun!

Hollandse Hoeve Goes 
Het gebied heeft een midgetgolfbaan, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin en een mooie heemtuin. Er zijn verschillende wandelroutes en verschillende grasvelden, voetbalvelden en sportveldjes. De oude hoogstam appelbomen staan in de schapenwei. Ook is er een prachtig onderhouden kinderboerderij die beheerd wordt door de Gemeente Goes, verschillende dieren zijn hier te zien en te aaien

Ruben van Maaren Roofvogels

Wil je in de zomervakantie een tof familie of gezinsuitje?
Boek dan een knallende roofvogel demo of workshop. Je weet toch… Ruben; de vogeltrainer van o.a. Freek Vonk!

Fiets langs de mooiste plekjes in de Zak van Zuid-Beveland. Deze afwisselende fietsroute die deels langs knooppunten gaat, slingert door een lieflijk landschap van kronkeldijkjes, monumentale boerderijen, akkers, boomgaarden en langs het stoere Fort Ellewoutsdijk aan de Westerschelde.

Vogels kijken in de Zak van Zuid-Beveland (Zwaakse-weel)

De Zak van Zuid-Beveland. De bloemdijken, de Zwikse Weel, de schorren van de Westerschelde en de nieuwe natuur bij de Westerschelde zijn absoluut een bezoek waard. En wat zo mooi is: ook niet vogelaars komen hier aan hun trekken. De vergezichten over de polders, de authentieke dorpjes en de gemoedelijke Zeeuwse sfeer staan garant voor een heerlijk dagje wandelen of fietsen door ‘De Zak’. En wie van vissen houdt kan er ook zijn hart ophalen: zoet water vissen in de inlandse welen en kreken en zout water vissen in de Westerschelde. Natuurbeleving alom dus.

Fietsen via de Fietsknooppunten in zeeland met o.a. Bloemendijkjes in de Zak van Zuid-Beveland.
Hou je van fietsen download dan via google of de appstore de Fietsnetwerk.nl fietsapp voor je smartphone.
De app brengt je eenvoudig vanaf je huidige locatie naar de dichtstbijzijnde route.

Een mooie vaartocht maken op de Westerschelde èn zeehonden van dichtbij bekijken?
Een leuke ervaring, voor jong en oud!

Kitespot Baarland “de Landing”

GPS coordinaten:
51.3948251,3.8876842,1763
Kruising landingsweg en zeedijk, Baarland
Parkeren onderaan de zeedijk ter hoogte van de trap / camping scheldeoord

Familie strandje Baarland. Een unieke locatie, verscholen achter de Zeedijk van Baarland met  een prachtig uitzicht over het water met daarbij zicht op grote zeeschepen die voorbij varen.

Kitespot Borssele “de Kaloot”

GPS coordinaten:
51°26’01.9″N 3°42’38.3″E
Parkeerplaats de kaloot, aan de Europaweg Zuid

Dit strand is beroemd vanwege de grote diversiteit aan fossielen die er gevonden kunnen worden, waaronder schelpen, walvisbotjes, haaientanden en roggenstekels.

BadKoerier
De evenementensite van Zeeland met de leukste evenementen en uit tips, makkelijk te filteren per regio!

Molen “De Vijf Gebroeders” is prachtig gerestaureerd in 2007 en maalt sindsdien weer graan tot diverse meelproducten, deze worden in het ontvangstgebouw verkocht.
Ook kunt U deze molen bezoeken voor een rondleiding. Op hun website is de verdere informatie over de molen, de stichting en de diverse activiteiten te vinden.

Deltapark Neeltje Jans is een themapark gevestigd op het voormalig werkeiland Neeltje Jans in de Oosterschelde in de provincie Zeeland. Naast het attractieve karakter van het park vervult Deltapark Neeltje Jans ook een educatieve functie met betrekking tot de Deltawerken.

Het van Hattum”uus” Ellewoutsdijk ( Op loop afstand van Deltahof )
Wat heeft het van Hattum”uus” te bieden?
Naast een kleine menukaart, bieden wij diverse dranken aan.
Uiteraard hebben wij ook heerlijke verse koffie met een eigen gemaakt koekje: het “van Hattumertje”.
U kunt ook bestellen en ophalen.

Zomerstraat 16, Ellewoutsdijk Tel: 0655077677
info@hattumuus.nl

Stuur uw bericht
Kunnen wij u ergens mee helpen?
Welkom bij Deltahof.
Kunnen wij u ergens mee helpen?